Okulumuzun Tarihçesi

14.05.2020 722

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, 2015- 2016 Eğitim Öğretim yılında Beyşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinden ayrılarak eski Alaaddin Ortaokulu binasında Beyşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Olarak açılmıştır.15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra Feto terör örgütünün özel okul olarak kullandığı binası okulumuza tahsis edilmiştir. 1973 Malatya doğumlu ev hanımı olan TÜRKAN TÜRKMEN TEKİN 15 Temmuz 2016 cuma günü İstanbul Esenler'de darbeci askerlerin tankla halkın arasına girmesi sonucu tankın altında kalarak şehit olmuştur.Okulumuzun ismi de 15 Temmuz şehitlerinden TÜRKAN TEKİN' in adı verilerek Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Malum örgüt tarafından yurt olarak işletilen Hacı Akif Mahallesindeki kız yurdu da okulumuza tahsis edilmiş olup 100 öğrenci kapasitelidir.

Okulumuz 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri Programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Lisesi kapsamına alınmıştır.

2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri Programı uygulayan proje okulu olmuştur.